

Quadrilateral meeting of the FMLC / FMLG / FLB / EFMLG

Thursday, 7 and Friday, 8 June 2018

Press room C5.01, Großmarkthalle

European Central Bank Sonnemannstraße 20, 60314 Frankfurt am Main

- Final Agenda -

DAY 1: Thursday, 7 June 2018

12:30 – 14:00 REGISTRATION AND WELCOME BUFFET LUNCH

Press Centre gallery, Großmarkthalle Press room C5.01

14:00 – 14:15 **Opening**

Otto Heinz, EFMLG Chair; Head of Financial Law Division, Directorate General Legal Services, ECB

14:15 – 14:45 **Keynote address**

Normalisation of monetary policies by major central banks around the world - and to what normality?

Presenter: Ulrich Bindseil, Director General Market Operations, ECB

14:45 – 17:05 Cluster I: Global regulatory update

Chair: Joanna Perkins (FMLC)

14:45 – 15:15 **1. Update on U.S. regulatory developments** (30 min.)

 QFC Stay Rule published by the U.S. banking agencies in December 2017

Presenter: Maria Douvas (FMLG)

 Initial margin requirements for uncleared derivatives, 2019-20 Presenter: Greg Todd (FMLG)

Equivalency determinations regarding certain derivatives trading venues

Presenter: Lisa Shemie (FMLG)

Discussion: Q&A

15:15 – 15:55 **2. Update on European regulatory developments** (40 min.)

 Selected issues: MiFID2, Priips and MIFIR
 Presenters: Nuria Alonso Jimenez (EFMLG) and Ignacio Ollero Garcia-Agullo (EFMLG)

- Review of the BRRD: follow up on most significant issues
 Presenter: Asmaa Cheikh (EFMLG)
- Supervision of non–EU CCPs
 Presenter: Niall Lenihan (EFMLG)
- Efficient handling of NPLs and development of Secondary Markets for NPLs in the EU: The European Commission's Proposal for a Directive of March 2018

Presenter: Dimitris Tsibanoulis (EFMLG)

Discussion: Q&A

COFFEE BREAK (15 MINUTES) -

16:10 – 16:40 **3. Update on U.K. regulatory developments** (30 min.)

- A Time of Transformation:
 - The new senior managers' regime and the FCA's focus on "transforming culture" inside authorised firms;
 - An update on ring-fencing of retail banking from investment banking.

Presenter: Nathaniel Lalone (FMLC)

 Market Abuse Regulation and the Capital Markets Presenter: Michael Sholem (FMLC)

Discussion: Q&A

16:40 – 16:55 **4. Update on Japanese regulatory developments** (15 min.)

 Regulation on High Frequency Trading in Japan Presenter: Daisuke Tanimoto (FLB)

Discussion: Q&A

16:55 – 17:05 General discussion with summary and conclusion by the Chair of Cluster I (10 min.)

SOCIAL PROGRAMME FOR QUADRILATERAL PARTICIPANTS

17:05	Quadrilateral participants leave the ECB premises together and board the bus
17:30	Bus departure from the ECB premises
18:00 – 19:30	Discovery of the historical surroundings of Frankfurt: guided tour of the historical Schlosshotel Kronberg https://schlosshotel-kronberg.com/en/
19:30	Drinks and Dinner Schlosshotel Kronberg, <u>www.schlosshotel-kronberg.de</u>
23:00	Bus departure back to Frankfurt

DAY 2: Friday, 8 June 2018

9:00 – 9:30	Coffee
9:30 – 10:15	Cluster II: Update on the implementation of and developments related to the global FX Code Chair: Maria Douvas (FMLG)
9:30 – 09:50	 Implementation experience in the U.S. (20 min.) Selected issued covering "Last look", third-party payments, status of statements of adherence, buy-side participation, status of other best practices and guidance and national supplements Presenters: Martha Burke (FMLG), Jill Hurwitz (FMLG) and Lisa Shemie (FMLG)
9:50 – 10:05	Implementation experience in Europe, the views of the central bank and future envisaged developments (15 min.) Presenters: Torsti Silvonen (ECB) and Volker Enseleit (ECB)
10:05 – 10:15	General discussion with summary and conclusion by the Chair of Cluster II (10 min.)
10:15 – 11:45	Cluster III: Experiences and legal issues around the benchmark reform Chair: Holger Hartenfels (EFMLG)
10:15 – 10:40	 Experience and legal issues around the benchmark reform in Europe (25 min.) The Euribor reform: latest developments Presenters: Fernando Conlledo Lantero (EFMLG) and Moise Ba (EFMLG) EBOR (now, ESTER) Presenters: Inigo Arruga (EFMLG); Sarah Jane Hlásková Murphy (ECB), Marek Svoboda (ECB)
10:40 – 11:05	 2. Experience and legal issues around the benchmark reform in the U.S. (25 min.) LIBOR transition Presenters: Maria Douvas (FMLG) and Jill Hurwitz (FMLG)
11:05 –11:20	 3. Experience and legal issues around the benchmark reform in Japan (15 min.) Benchmark Regulations and challenges by TIBOR Presenter: Akihiro Wani (FLB)
11:20 –11:35	4. Experience and legal issues around the benchmark reform in the U.K. (15 min.) Presenter: Kate Gibbons (FMLC)
11:35 – 11:45	General discussion with summary and conclusion by the Chair of Cluster III (10 min.)

- COFFEE BREAK (15 MIN) -

12:00 – 13:00	Cluster IV: Update on Brexit-related developments related to the financial sector Chair: Thomas Noone (FMLG)
12:00 – 12:10	Status of negotiations and some of the key issues which banks are currently facing (10 min.) Presenter: Oliver Moulin (FMLC)
12:10 – 12:20	2. EU Withdrawal Bill (10 min.) Presenter: Sinead Meany (FMLC)
12:20 – 12:30	3. Firms' response to Brexit (10 min.) Presenter: Caroline Boon (EFMLG)
12:30 – 12:40	4. Banks: branches and subsidiaries after Brexit (10 min.) Presenter: Olivier Coupard (EFMLG)
12:40 – 12:50	5. Brexit & Netting Opinions (10 min.) Presenter: Chandraleka Bhargavan,(EFMLG)
12:50 – 13:00	General discussion with summary and conclusion by the Chair of Cluster IV (10 min.)
13:00 – 14:00	- LUNCH - PRESS CENTRE GALLERY, GROßMARKTHALLE PRESS ROOM C5.01
14:00 – 16:00	Cluster V: Market and regulatory developments in the field of Fintechs Chair: Kunihiko Morishita (FLB)
14:00 – 14:15	 Overview of US regulatory developments affecting Fintech (15 min.) Presenter: Chinedu Ezetah (FMLG)
14:15 – 14:30	2. Bitcoin futures (15 min.) Presenter: Lisa Shemie (FMLG)
14:30 – 14:45	 Regulatory Framework and Consumer Protection of Virtual Currencies in Japan (15 min.) Presenter: Makoto Chiba (FLB)
14:45 – 15:00	4. Market and regulatory developments in the field of Fintechs New Legislation in Japan on Electronic Payment Intermediate Services (15 min.) Presenter: Kunihiko Morishita (FLB)
15:00 – 15:15	 5. An overview of EU/UK regulatory developments relating to FinTech (15 min.) Presenter: Barnabas Reynolds (FMLC)

15:15 – 15:30	6. Al and Machine Learning in Financial Services (15 min.) Presenter: Joanna Perkins (FMLC)
15:30 – 15:45	7. Legal issues related with ICOs - an initial contribution (15 min.) Presenter: Pedro Ferreira Malaquias (EFMLG)
15:45 – 16:00	General discussion with summary and conclusion by the Chair of Cluster V (15 min.)
	- COFFEE BREAK (20 min) —
16:20 – 17:00	Cluster VI: Due diligence Chair: Niall Lenihan (EFMLG)
16:20 – 16:35	 Some legal issues relating to the implementation of anti-money laundering policies at a banking group level (15 min.) Presenters: Asmaa Cheikh (EFMLG) Discussion: Q&A
16:35 – 16:50	2. Financial Crimes Enforcement Network - Customer Due Diligence Requirements for Financial Institutions (15 min.) Presenters: Nancy Rigby (FMLG) Discussion: Q&A
16:50 – 17:00	General discussion with summary and conclusion by the Chair of Cluster VI (10 min.)
17:00 – 17:15	Wrap-up and closing remarks (15 min.)
	Otto Heinz, EFMLG Chair and Holger Hartenfels, EFMLG Vice Chair

SOCIAL PROGRAMME FOR QUADRILATERAL PARTICIPANTS

17:15 Drinks at the ECB Main Building Balcony and Press Gallery

Opportunity to have a tour of the ECB Main premises

General information

Meeting dates Thursday, 7 and Friday, 8 June 2018

Meeting venue European Central Bank,

Main Building, Grossmarkthalle Press room C5.01

(lift across Reception Desk)

Address: Sonnemannstrasse 20, 60314 Frankfurt am Main

Bus Parking Area in front of the ECB Main Building

Dinner venue Thursday, 7 June:

Schlosshotel Kronberg

Hainstraße 25, 61476 Kronberg im Taunus

https://schlosshotel-kronberg.com/

Closing Friday, 8 June:

reception after meeting

ECB Main Building Balcony and Press Gallery

Please allow sufficient time to pass the ECB security in the morning on both meeting days and be ready to present your ID card or passport!

Contacts Mr Iñigo Arruga Oleaga

Directorate General Legal Services Financial Law Division, Advisor Tel.: +49 (0) 69 1344 8654

E-mail: inigo.arruga@ecb.europa.eu

Ms Marta Szablewska

Directorate General Legal Services Financial Law Division, Legal Counsel

Tel.: +49 (0) 69 1344 7233

E-mail: Marta.Szablewska@ecb.europa.eu

Legal Groups Team Ms Tončica Radovčić Mr Germán Gómez Ventura Directorate General Legal Services

Tel: +49 (0) 69 1344 4900 / 96061 E-mail: leggroupst@ecb.europa.eu

Website www.efmlg.org